101 greşeli de lexic şi de semantică

Alexandru Nicolae, Adina Dragomirescu

101 greşeli de lexic şi de semantică

Cuvinte şi sensuri în mişcare

Humanitas, Lucrări De Referinţă / Colectia: Viaţa cuvintelor

Embed:

Greşelile de limbă sau, dimpotrivă, absenţa acestora din exprimare reprezintă o carte de vizită pentru orice vorbitor, iar limba este cartea de vizită a unei culturi şi a unui popor. Se vorbeşte tot mai mult, în ultima vreme, despre deteriorarea calităţii limbii române, iar reacţiile intelectualilor sunt numeroase.
În această carte, ne-am propus nu atât să condamnăm greşelile, cât să oferim publicului larg explicaţii pentru apariţia lor şi, mai ales, soluţii pentru a le evita. Greşelile de limbă privesc atât lexicul şi semantica, cât şi gramatica, fonetica, ortografia, punctuaţia etc. De aceea, cartea 101 greşeli de lexic şi de semantică. Cuvinte şi sensuri în mişcare are o soră geamănă, 101 greşeli gramaticale. Cine citeşte cele două cărţi va putea să recunoască, să evite şi chiar să combată nu peste două sute de greşeli de limbă, ci, mai degrabă, peste două sute de tipuri de abateri de la regulile exprimării corecte.

  Citeşte câteva pagini

Info
Alexandru Nicolae
Adina Dragomirescu
Detalii produs
Alexandru Nicolae
Alexandru Nicolae

ALEXANDRU NICOLAE (n. 9 august 1986). Absolvent al Facultății de Litere a Universității din București în 2008 și al programului de masterat Studii avansate în lingvistică în 2010. Doctorand în filologie și bursier POSDRU (2010-2013), cu teza Tipuri de elipsă în limba română. Legitimarea sintactică a elipsei, coordonată de prof. univ. dr.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.