37 de lamentări şi-o pildă

Roniţa Dragomir

37 de lamentări şi-o pildă

Humanitas, Poezie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Volum câştigător al Concursului de Debut Literar UniCredit (poezie), ediţia a VI-a, 2013

„Poezia Roniţei Dragomir este o poezie în pas cu timpul, care poate creşte şi poate da un volum de poeme foarte bun. Cu titluri uneori jucăuşe, alteori discret melancolice, construcţie bine cântărită, incipituri şi finaluri atent lucrate, fiecare poem devine o poveste rotundă. Deşi de multe ori foloseşte un ton grav, autoarea evită să cadă într-un patetism ieftin şi nu se lasă niciodată condusă de această gravitate.“ (Marin MĂLAICU-HONDRARI)

„Această carte de poeme este agoniseala mea de-o viaţă: tot ce-am strâns şi am cărat cu mine peste tot. Un fel de how-not-to-do-it manual. Cartea aceasta nu e despre regret, e despre înţelegere, iubiri şi suferinţe, şi capacitatea de a lua ce-ţi trebuie din experienţele trecute pentru a putea merge mai departe.“ (Roniţa DRAGOMIR)

Info
Roniţa Dragomir
Detalii produs
Roniţa Dragomir
Roniţa Dragomir

M-am născut la Craiova pe 9 martie 1985. Am crescut alături de Lizuca, Nică şi Făt-Frumos, iar când pick-upul ceda mi se citea tot ce era în jur. Am descoperit compunerea în clasele primare şi de-atunci numai asta mi-am dorit să fac, aşa că m-am apucat de scris, mai mult pentru mine decât pentru altcineva.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.