Agapa absolventilor

Franz Werfel

Agapa absolventilor

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Inculpatul Adler este banuit de a fi ucis o prostituata. Judecatorul de instructie Ernst Sebastian ii ia un prim interogatoriu, apoi, in aceeasi seara, se duce la „agapa absolventilor“, unde sarbatoreste 25 de ani de la terminarea liceului. Cele doua secvente, interogatoriul si intalnirea cu fostii colegi, sunt insa legate intre ele printr-un fir care trebuie descalcit.
In fiecare om matur se afla ascuns adolescentul de odinioara. Judecatorul Sebastian este nevoit sa-si ia lui insusi un sever interogatoriu ca sa afle adevarul despre un episod neclar din romanul formarii lui. Miza acestei carti este preaomenescul. Surpriza ei este ca autorul nu spune eu in numele victimei. Psihologia raului se dovedeste, ca intotdeauna in literatura, mult mai ispititoare.
Sfatul criticului: Luati ca model conflictul Salieri - Mozart. Diferenta specifica: cei doi sunt, aici, colegi de clasa.

Info
Franz Werfel
Detalii produs
Franz Werfel
Franz Werfel Scriitorul austriac Franz Werfel (10 septembrie 1890-26 august 1945) a crescut in cercurile evreiesti de limba germana din Praga. Intre prietenii sai se afla Franz Kafka si Max Brod. Publica, inca in studentie, un prim volum de versuri, Der Weltfreund (Prietenul lumii intregi - 1911). Tot de atunci dateaza si primele sale incercari dramatice.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.