Agonia erosului

Byung-Chul Han

Agonia erosului

şi alte eseuri

Humanitas, Eseistică / Colectia: Ebook

Embed:

EBOOK – EPUB / PDF

„Erosul conduce şi seduce gândirea pe căi nebătute... Gândirea se încumetă pe căi nebătute, dar nu se pierde pe ele. În temeiul obârşiei sale, Eros îi arată drumul. Filozofia este traducerea erosului în logos.“ (Byung-Chul HAN)

„Eseurile lui Byung-Chul Han – filozof german de origine coreeană – sunt adevărate puseuri de luciditate, într-o lume care pare să nu mai poată sta pe loc pentru a se înţelege pe sine. Titlurile cuprinse în volum – Agonia erosului, Societatea transparenţei şi Societatea oboselii – sunt, fiecare, «cărţi subţiri care aduc cu adevărat ceva nou» (Frankfurter Allgemeine Zeitung). Ele ne pun sub ochi o radiografie a lumii contemporane, în care tocmai globalizarea pare că ne împiedică să avem o «perspectivă globală» asupra tiparelor culturii noastre. Cele mai recente fenomene ale lumii în care trăim – Internetul, mass-media, publicitatea – sunt puse sub lupa unei analize adesea necruţătoare.“ (Cătălin CIOABĂ)

  Citeşte câteva pagini

Info
Byung-Chul Han
Detalii produs
Byung-Chul Han
Byung-Chul Han

BYUNG-CHUL HAN (n. 1959, Coreea de Sud) este autor şi eseist, pro fesor la Universitatea de Arte din Berlin, unde predă filozofie şi filozofia culturii. A făcut studii de filozofie, germanistică şi teologie catolică în Germania, la Freiburg in Breisgau şi la München.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.