Aleea soarelui

Thomas Brussig

Aleea soarelui

Humanitas, Literatură / Colectia: Raftul întâi

Embed:

Aleea Soarelui reface in sens invers drumul de la literatura la cinematografie. Dupa ce a realizat, impreuna cu Leander Hausmann, un film de mare succes, Thomas Brussig reia scenariul pentru a scrie unul dintre romanele cel mai bine primite de critica literara germana in ultimii ani.


Cartea lui Brussig ne conduce pasii catre capatul mai scurt al Aleii Soarelui – numele purtat de o strada berlineza despartita in doua de construirea Zidului, capatul mai scurt ramanand in partea de Est, unde locuieste Micha Kuppisch, a carui preocupare principala este frumoasa, unica Miriam, de care sunt indragostiti toti baietii din cartier. Brussig povesteste, plin de umor, cum in umbra Zidului rasare totusi soarele. Micha si prietenii lui iubesc si rad, filozofeaza si viseaza. Asculta Jimi Hendrix, pescuiesc scrisori de dragoste de pe fasia mortii din preajma Zidului si isi construiesc cu inventivitate o lume proprie, grotesca si nonconformista.


Thomas Brussig apartine noului val de scriitori, nascuti in fosta RDG, care s-au impus cu vigoare in literatura germana actuala.
traducere de Mara Yvonne Wagner

Info
Thomas Brussig
Detalii produs
Thomas Brussig
Thomas Brussig S-a nascut in 1965 la Berlin, a crescut in partea de est a orasului si a exercitat diferite meserii dupa ce si-a luat examenul de bacalaureat. A studiat apoi sociologia si dramaturgia si a debutat în 1991 cu un roman sub pseudonim. In 1996 a aparut romanul Helden wie wir (Eroi ca noi) care l-a facut celebru, fiind tradus in numeroase limbi si ecranizat.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.