Anatomia mistificării

Stelian Tanase

Anatomia mistificării

1944-1989

Humanitas / Colectia: Seria de autor Stelian Tanase

Embed:

«Ce este straniu în cartea aceasta? Asistăm la un roman cu personaje adevărate... la o poveste neinventată, la reconstrucţia unei catastrofe... Simt nevoia să citez una dintre ultimele pagini scrise de Eugène Ionesco: „Istoria ultimelor decenii s-a confundat în ţările din Est ale Europei – şi, mai cu seamă, în România – cu existenţa unei mari fundaţii a răului; această fundaţie a purtat numele de comunism.“ Ei bine, despre această fundaţie a răului numită comunism este vorba în cartea lui Stelian Tănase.» (Gabriel Liiceanu)

Anatomia mistificării ar trebui să figureze în manualele şcolare... Cartea trebuie neapărat citită.“ (Monica Lovinescu)

„Consider că această carte este o operă de o importanţă covârşitoare pentru purificarea societăţii noastre.“ (Alexandru Paleologu)

„La fiecare pagină ai o surpriză absolută, extraordinara, iar umanitatea din această carte izbucneşte la un mod... irepresibil.“ (Mihai Şora)

  Citeşte câteva pagini

Info
Stelian Tanase
Detalii produs
Stelian Tanase
Stelian Tanase S-a nascut in 1952 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filozofie din Bucuresti in 1977, si este doctor in sociologie politica, 1996. Preda stiinte politice la Universitatea Bucuresti. A debutat ca romancier in 1982 cu Luxul melancoliei (Cartea Romaneasca, reeditat 1993). Intre 1983 si 1989 i s-a interzis publicarea altor doua romane.


Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.