Anca lui Noe

Anca Mizumschi

Anca lui Noe

Humanitas, Poezie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Avem aici o genealogie apocrifă. Potrivit acestei „poveşti" spuse de Anca Mizumschi, Anca este pusă în relaţie directă cu chiar biblicul Noe şi, desigur, cu arca sa. Este, în fond, o poveste despre seminţia poeţilor, cu prieteni gazetari şi sincerităţi ulcerante, cu droguri de nelegalizat vreodată şi cu poezii tatuate pe braţ, cu eroi de roman şi eroi de cimitir, o istorie plină de handicapaţi şi aurolance, ameninţări, vene tăiate cu vărsare în mare şi un Isus care citeşte din ziar.
Într-o epocă în care ni se vorbeşte iarăşi despre dezarmarea planetară ca despre o operă de mare curaj a umanităţii, iată că cineva îşi asumă sfidarea de a ne vorbi dezarmant despre sine şi despre poezie.
Într-o epocă în care televizoarele ne poluează cu vitejiile câte unui supererou ce vine cu mâinile goale şi înfruntă o divizie de soldaţi superînarmaţi, cineva are curajul să iasă în faţa noastră şi să vorbească despre artă, despre criza de legitimitate a poeziei în societatea de azi, despre încălzirea globală a cortexului şi lumea vidată de poveşti şi mituri.

Interstiţii critice: Iulian Costache
Comentariu grafic: Vasile Mureşan-Murivale

  Citeşte câteva pagini

 Gabriela Gheorghişor despre Anca lui Noe („Mitologia poetică a Ancăi“, Luceafărul de dimineaţă)

  Paul Cernat despre Anca lui Noe („Poezie pe viaţă şi pe moarte“, Dilemateca, februarie 2010)

Info
Anca Mizumschi
Detalii produs
Anca Mizumschi
Anca Mizumschi

Cuvintele au o tensiune proprie în creierul meu, scrisul fiind eminamente catartic. De aici însă până când mă aşez să le leg coerent într-un proiect poetic trece destul de mult timp şi multă trudă. Am proiecte poetice pe care le-am început acum şapte ani şi nu pot încă să le dau drumul în lume, nu le simt rotunde.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.