Apel catre lichele

Gabriel Liiceanu

Apel catre lichele

Humanitas, Eseistică / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

In anul 1992 aparea la Humanitas prima editie a Apelului catre lichele, cuprinzand eseuri si interviuri publicate de Gabriel Liiceanu in primii trei ani de dupa revolutie. Volumul, repede epuizat, oferea ceva mai mult decat o simpla oglinda a istoriei prezentului; oferea criterii morale pentru dreapta ei judecare, repere pentru masurarea distantei care ne desparte de chipul ei ideal – normalitatea.


Volumul de fata este o editie adusa la zi a celui de acum patru ani. El include toate textele din prima editie – semn ca, in ciuda sperantelor autorului, nimic din ce a fost spus atunci n-a devenit caduc –, precum si eseurile, interviurile si scrisorile deschise aparute intre timp. Cititorul va regasi astfel aici, pe langa meditatia despre activist sau cea despre prostie, textul interviului acordat Gabrielei Adamesteanu in revista 22, scrisorile deschise adresate lui Dumitru luga sau H.–R. Patapievici, Meditatia despre gunoaie, sau textul convorbirii cu losif Sava din cadrul Seratei muzicale TV.

Info
Gabriel Liiceanu
Detalii produs
Gabriel Liiceanu
Gabriel Liiceanu

GABRIEL LIICEANU este unul dintre cei mai importanţi autori de „literatură personală“ din România de azi. În ultimul sfert de veac, cărţile sale au constituit repere pentru diferitele variante ale acestui tip de discurs.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.