Apocalipsa lui Ioan in traditia iudeo-crestina

Cristian Badilita

Apocalipsa lui Ioan in traditia iudeo-crestina

Humanitas, Religie / Colectia: Seria Religie

Embed:

Dupa Evanghelii intruchipare a iubirii eristice, dupa Faptele Apostolilor si Epistole expresie a credintei primelor comunitati crestine, Apocalipsa lui loan constituie unda arzator-racoroasa a sperantei in a doua Venire, definitiva, a Mantuitorului si a transfigurarii pamantului dupa Judecata.


Cartea de fata isi propune sa prezinte textul inlauntrul traditiei din care face parte – traditia iudeo-crestina –, analizand sapte alte apocalipse-surori, databile intre secolele al III-lea i. Cr. si al IV-lea d. Cr.: Daniel, Cartea a IV-a a lui Ezdra, Enoh, Cartea a lll-a a lui Baruh, Testamentul lui Avraam, Apocalipsa lui Avraam, Urcarea la cer a lui Isaia. Astfel, pentru prima data, cititorului roman i se ofera o cuprinzatoare analiza a corpusului apocaliptic intertestamentar, prin care va putea patrunde mai usor in tainica atmosfera a poemului ioanic, tradus de Petru Cretia. Al doilea punct inedit al volumului este Apocalipsa apocrifa a lui loan, scriere crestina din secolul al V-lea, caracterizata, formal, printr-o coerenta desavarsita a naratiunii si, ideologic, printr-o vizibila tenta catehetica. Volumul se incheie cu o bibliografie bogata, adusa la zi, structurata dupa cateva teme principale.
traducere de Petru Cretia si Cristian Badilita

Info
Cristian Badilita
Detalii produs
Cristian Badilita
Cristian Badilita Nascut, in 1968, in orasul Saveni, judetul Botosani. A absolvit Facultatea de limbi si literaturi straine, sectia limbi clasice, a Universitatii Bucuresti. Studii de teologie la Seminario Conciliar din Madrid. Doctor in istoria crestinismului timpuriu al Universitatii Paris IV-Sorbona cu o teza despre Les metamorphoses du mythe de l'Antichrist chez les Peres de l'Eglise (IIe siecle).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.