Atlantida. Autopsia unui mit

Pierre Carnac

Atlantida. Autopsia unui mit

Humanitas, Istorie, ştiinţă / Colectia: Enigmele Terrei

Embed:

In urma cu doua mii patru sute de ani, in dialogurile Timeu si Cristias, Platon a evocat fabuloasa istorie a Atlantidei.


De atunci, acest subiect pasionat a fost abordat in peste zece mii de texte plasand continentul pierdut in peste saizeci de locuri de pe glob – din Oceanul Atlantic pana in nisipurile Saharei si la Poli.


Partizanii teoriilor teozofice si ezoterice au intrat si ei in scena, alimentand rezervele si suspiciunile lumii stiintifice. Recurgand la descoperirile recente ale geologiei, oceanografiei si vulcanografiei, facand apel la astrologie si geofizica, Pierre Carnac (pseudonim al cercetatorului roman D.Todericiu) isi propune si reuseste sa faca, cu o incontestabila eruditie, autopsia mitului Atlantidei, pentru a extrage adevarul ascuns in miezul legendei.


Ilustrata cu numeroase desene si harti, aceasta pasionata ancheta in spatiu si timp deschide surprinzatoare perspective celor sedusi de un mister milenar.
traducere de Valentin Dumitrescu si Dan Adrian Olaru

Info
Pierre Carnac
Detalii produs
Pierre Carnac
Pierre Carnac Doctor in istorie si in litere, istoric al stiintei si al tehnicii, Pierre Carnac (pseudonimul cercetatorului roman D. Todericiu, stabilit in Franta) este autorul unor lucrari de mare succes, cum ar fi, in afara celei publicate de Humanitas, Les Conquerants du Pacifique si L'Histoire commence a Bimini.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.