Autovindecarea și personalitatea

Howard S. Friedman

Autovindecarea și personalitatea

De ce unii rămân sănătoși, iar alții sunt învinși de boală

Humanitas, Carte Practică, Medicină / Colectia: Practic

Embed:
Pret: 25

Traducere de Felicia Popovici și dr. Camelia Gîrbea

Dr. Howard S. Friedman, o somitate în domeniul psihologiei sănătății, susține că vindecările „miraculoase“ sunt de fapt procese de autovindecare. Există tipuri de personalitate capabile să reziste la îmbolnăviri sau chiar să oprească evoluția unor maladii grave, cum sunt cancerul și bolile de inimă. Și există, la cealaltă extremă, tipuri de personalitate predispuse la anumite boli.
Vestea bună este că putem învăța să ne dezvoltăm o personalitate capabilă de autovindecare, iar autorul ne învață cum să procedăm, fiindcă ideile noastre „de bun-simț“, ba chiar și indicațiile medicale tradiționale nu sunt întotdeauna corecte.
Înțelepciunea corpului, stresul benefic, celulele ucigașe, efectul placebo, voința de a trăi și voința de a muri, creierul multiplu, psihoneuroimunologia, homeostazia sunt câteva dintre noțiunile pe care le vom întâlni în aceste pagini incitante, având la bază studii științifice serioase, dar scrise simplu și accesibil.

Info
Howard S. Friedman
Detalii produs
Howard S. Friedman
Howard S. Friedman Howard S. Friedman este profesor de psihologie la University of California si membru al American Psychological Association si American Psychological Society. A absolvit magna cum laude Yale University, si-a luat doctoratul la Harvard. A publicat, in calitate de autor, coautor sau coordonator, numeroase carti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.