Autovindecarea si personalitatea

Howard S. Friedman

Autovindecarea si personalitatea

Humanitas, Carte Practică, Sănătate / Colectia: Humanitas practic de buzunar (hpb)

Embed:

O somitate in domeniul psihologiei sanatatii, doctorul Howard Friedman sustine ca vindecarile „miraculoase“ sunt, de fapt, procese de autovindecare. Exista tipuri de personalitate capabile sa reziste la imbolnaviri sau chiar sa opreasca evolutia unor maladii grave, cum sunt cancerul si bolile de inima. Si exista, la cealalta extrema, tipuri de personalitate predispuse la diferite boli.
Vestea buna este ca putem invata sa ne dezvoltam o personalitate capabila de autovindecare, iar doctorul Friedman ne arata cum sa procedam, deoarece ideile noastre „de bun-simt“, ba chiar indicatiile medicale traditionale, nu sunt intotdeauna corecte. Intelepciunea corpului, stresul benefic, celulele ucigase, efectul placebo, vointa de a trai si vointa de a muri, creierul multiplu, psihoneuroimunologia, homeostazia sunt cateva dintre notiunile pe care le vom intalni in aceste pagini incitante, avand la baza studii stiintifice serioase, dar scrise simplu si accesibil.
traducere de Felicia Popovici si dr. Camelia Girbea

Info
Howard S. Friedman
Detalii produs
Howard S. Friedman
Howard S. Friedman Howard S. Friedman este profesor de psihologie la University of California si membru al American Psychological Association si American Psychological Society. A absolvit magna cum laude Yale University, si-a luat doctoratul la Harvard. A publicat, in calitate de autor, coautor sau coordonator, numeroase carti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.