Balcanii

Mark Mazower

Balcanii

De la sfârșitul Bizanțului până azi

Humanitas, Istorie / Colectia: Istorie

Embed:
Pret: 39

Traducere de Tudor Călin Zarojanu

Premiul Wolfson pentru Istorie
Premiul Adolphe Bentinck

Istoria Balcanilor a fost adesea asociată cu violența și tulburările politice; apariția statelor naționale, pe fundalul declinului puterii otomane, a contribuit la adâncirea conflictelor și a instabilității generale. În această regiune, unde diversitatea etniilor, a religiilor și a obiceiurilor a influențat constant cursul evenimentelor, popoarele au fost mereu prinse în angrenajul forţelor care au hotărât destinele ţărilor din sud-estul Europei.
Analiza istoricului britanic Mark Mazower ne poartă dincolo de stereotipuri și clișee, desfășurându-ne înaintea ochilor metamorfoza spațiului balcanic de-a lungul secolelor. Remarcabilă sinteză a 500 de ani de istorie, lucrarea de față conturează o realitate mai bogată și mai impresionantă decât ne-am fi imaginat vreodată.

„O carte extraordinară, plină de date și observații surprinzătoare... cu adevărat remarcabilă și uimitor de concisă.“ – The New York Review of Books

„Captivantă și pătrunzătoare, această carte rămâne un punct de reper pentru cercetările ce vor urma.“ – The Spectator

Ilustrația copertei: hartă satirică italiană a Europei la 1871

  Citește câteva pagini

  Marian Chiriac, „Balcanii dincolo de clișee“ (Sinopsis.info.ro, septembrie 2019)

Info
Mark Mazower
Detalii produs
Mark Mazower
Mark Mazower

MARK MAZOWER (n. 1958) este profesor de istorie la Columbia University, din New York, și director al Heyman Center for the Humanities, la aceeași universitate. Domeniul său de interes științific include cu precădere istoria Greciei şi a Europei în secolul XX, precum și istoria internațională.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.