Balcanii si balcanismul

Maria Todorova

Balcanii si balcanismul

Humanitas, Istorie / Colectia: Istorie

Embed:

Un renume de trista faima a insotit Balcanii de-a lungul acestui secol: pentru Europa Occidentala, regiunea n-a reprezentat mai mult decat un butoi cu pulbere. Si totusi, in ciuda crizelor periodice care au strabatut acest spatiu, imaginea sa in constiinta europeana n-a fost dintotdeauna sumbra. Vreme de secole Balcanii au fost priviti ca un teritoriu exotic si fascinant, inzestrat cu intregul farmec al Orientului.


Maria Todorova, cercetatoare americana de origine bulgara, analizeaza inceputurile acestei imagini, relevandu-i avatarurile si descifrandu-i consecintele asupra istoriei de ieri si de azi.

traducere de Mihaela Constantinescu si Sofia Oprescu

Info
Maria Todorova
Detalii produs
Maria Todorova
Maria Todorova Renumita specialista in istoria moderna a Balcanilor, Maria Todorova s-a nascut in Bulgaria, unde si-a facut studiile si a predat la Universitatea din Sofia (1973–1992). A tinut cursuri la universitati din SUA, Turcia, Austria. A publicat, in calitate de autor sau coordonator, numeroase carti, articole si eseuri despre Bulgaria si tarile balcanice in secolele al XIX-lea si al XX-lea.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.