Bazele misticii tibetane

Anagarika Govinda

Bazele misticii tibetane

Humanitas, Religie / Colectia: Terra lucida

Embed:

Cartea lui Govinda este considerata cea mai de pret marturie despre misticismul tibetan, singura traditie ramasa vie in secolul nostru. Autorul a petrecut peste douazeci de ani intr-o lamaserie, fiind initiat de Marele Guru Tomo Geshe Rimpoche. Dupa doisprezece ani de meditatie, Marele Guru a hotarat ca tezaurul de spiritualitate tibetan poate fi impartasit omenirii prin Lama Anagarika Govinda.
Adresat lumii occidentale, volumul este structurat potrivit „cailor“ care, o data parcurse, fac posibila controlarea fortelor launtrice ducand la eliberare si implinire. Bogat ilustrat, textul propriu-zis este urmat de o metoda de transliterare si pronuntie a cuvintelor sanscrite, pali si tibetane, precum si de un indice cuprinzînd termenii tehnici citati in respectivele limbi.

Info
Anagarika Govinda
Detalii produs
Anagarika Govinda
Anagarika Govinda Lama Anagarika Govinda (Ernst Lothar Hoffmann), fondatorul ordinului budist Arya Maitreya Mandala, s-a nascut in Germania, in 1898. Dupa studii de filozofie si religie (crestina, islamica si budista), in 1920–1928 a participat la cercetari arheologice in Italia. Interesul sau pentru Pali-Budism si viata monastica l-a purtat apoi in Sri Lanka si Birmania.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.