Bucureștiul mutilat

Andrei Pandele

Bucureștiul mutilat

Humanitas, Albume, Istorie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:
Pret: 57

Cu fotografii de Andrei Pandele, Dan Vartanian, Dan Dinescu, Sorin Vasilescu, Peter Derer, Şerban Lăcriţeanu, Andrei Bîrsan, Nic Hanu, Radu Ştefănescu

„Poate că Andrei Pandele a inventat aparatul fotografic ideal, acela care imprimă direct în memoria noastră ceea ce vedem, dar cu inima, sufletul şi viziunea lui.“ (DINU LAZĂR)

„Fotografiile lui Andrei Pandele sunt singurele fotografii-document făcute cu umor şi interes, şi singurele care rezistă unei probe a timpului.“ (COSMIN BUMBUŢ)

Fotografia de pe copertă: Templul Unirea Sfântă din București (sinagoga breslei croitorilor), monument istoric, de pe str. Mămulari, încadrată amenințător de excavatoare. (februarie 1986, © Andrei Pandele)


Aprilie 1985. Ansamblul mănăstirii Mihai Vodă, considerat și în perioada comunistă unul dintre cele mai preţioase monumente ale Bucureștiului, nu a scăpat de politica de excludere a lăcașelor de cult din perimetrul vizual, adoptată de cuplul Ceaușescu. Ctitorie din 1594 a lui Mihai Viteazul, adăpostind din 1916 Arhivele Statului, mănăstirea a fost demolată. (© Andrei Pandele)

  Citește câteva pagini

Info
Andrei Pandele
Detalii produs
Andrei Pandele
Andrei Pandele

ANDREI PANDELE (n. 1945 la Bucureşti) este arhitect, urbanist şi fotograf. A executat în perioada 1973–2006 numeroase proiecte proprii sau în colaborare, precum: hotelul de 5 stele Nature Resort la Somova, în Delta Dunării; magazin şi locuinţă în sectorul 2 al capitalei; locuinţă solară în acelaşi sector 2; sediul RomImpas din Bd.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.