Bucureștiul mutilat

Andrei Pandele

Bucureștiul mutilat

Humanitas, Albume, Istorie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:
Pret: 57

Cu fotografii de Andrei Pandele, Dan Vartanian, Dan Dinescu, Sorin Vasilescu, Peter Derer, Şerban Lăcriţeanu, Andrei Bîrsan, Nic Hanu, Radu Ştefănescu

„Poate că Andrei Pandele a inventat aparatul fotografic ideal, acela care imprimă direct în memoria noastră ceea ce vedem, dar cu inima, sufletul şi viziunea lui.“ (DINU LAZĂR)

„Fotografiile lui Andrei Pandele sunt singurele fotografii-document făcute cu umor şi interes, şi singurele care rezistă unei probe a timpului.“ (COSMIN BUMBUŢ)

Fotografia de pe copertă: Templul Unirea Sfântă din București (sinagoga breslei croitorilor), monument istoric, de pe str. Mămulari, încadrată amenințător de excavatoare. (februarie 1986, © Andrei Pandele)


Aprilie 1985. Ansamblul mănăstirii Mihai Vodă, considerat și în perioada comunistă unul dintre cele mai preţioase monumente ale Bucureștiului, nu a scăpat de politica de excludere a lăcașelor de cult din perimetrul vizual, adoptată de cuplul Ceaușescu. Ctitorie din 1594 a lui Mihai Viteazul, adăpostind din 1916 Arhivele Statului, mănăstirea a fost demolată. (© Andrei Pandele)

  Citește câteva pagini

Info
Andrei Pandele
Detalii produs
Andrei Pandele
Andrei Pandele

ANDREI PANDELE a predat cursuri pe tema fotografiei şi arhitecturii la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu“. A participat, mai ales cu imagini ilustrând perioada comunistă, la expoziții de fotografie din multe țări. A contribuit cu numeroase lucrări la cartea Vom muri și vom fi liberi (1990), de Irina Nicolau ș.a.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.