Caietele timpului

Alexandru Dragomir

Caietele timpului

Humanitas / Colectia: Seria de autor Alexandru Dragomir

Embed:

„Gramatical, am un subiect, timpul, despre care afirm ca trece. Logic, la fel: am ceva numit timp care are atributul ca trece. Numai ca nu timpul trece, ci timpul este trecere. Ce altceva pot intelege intai prin timp decat insasi trecerea? Trecerea este timpul, si anume trecerea fundamentala, care cuprinde si face cu putinta orice alta trecere, cum ar fi miscarea, de pilda. Timpul se deosebeste fundamental de orice trecere fenomenala, tocmai fiindca o fundamenteaza.“

„Acum-ul este instantaneul numit existenta al unei treceri continue.“

Volumul de fata contine insemnarile despre timp pe care Dragomir le-a facut, de-a lungul a peste 50 de ani (1948-2000), in mai multe caiete. Ontologia lui Noica si aceste caiete - pe care Dragomir nu le-a aratat nimanui - sunt cele mai importante pagini din filozofia romaneasca a secolului XX.

Info
Alexandru Dragomir
Detalii produs
Alexandru Dragomir
Alexandru Dragomir

ALEXANDRU DRAGOMIR s-a născut în 1916 la Zalău. După absolvirea studiilor de drept şi filozofie la Universitatea din Bucureşti (1933-1939), pleacă la Freiburg pentru a-şi da doctoratul în filozofie cu Martin Heidegger. Rămâne la Freiburg vreme de doi ani (1941-1943), dar, în preajma susţinerii doctoratului, este rechemat în ţară şi trimis pe front.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.