Cal in fuga

Martin Walser

Cal in fuga

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Doua cupluri pe care totul le desparte pana in momentul cand hazardul, ca un regizor malitios, le uneste: unii sunt mic-burghezi cu tabieturi, usor meschini, barbatul mizantrop, introvertit, profesor, femeia domoala, intelegatoare sau doar resemnata. Aceasta este familia Halm.
Ceilalti doi sunt bronzati, tineri, „cu degetele de la picioare nedeformate“, dinamici, vegetarieni, sportivi, entuziasti, generosi. Ei sunt familia Buch. Cand Klaus Buch ii aminteste lui Helmut Halm ca i-a fost coleg de clasa, incep, simultan: o aventura, doua idile, o partida de iahting cu sfarsit neasteptat si o dezvaluire care rastoarna, in ultimele pagini, toate aparentele migalos construite pana atunci. Scrisa cu o mana de maestru mizantrop, povestea va va prinde in mrejele ei ironice.
Sfatul criticului: Nu cautati morala acestei nuvele, caci n-are nici una. Dupa ce terminati cartea, recititi motoul din Kierkegaard, si apele naratiunii se vor limpezi imediat.

Info
Martin Walser
Detalii produs
Martin Walser
Martin Walser S-a nascut la 24 martie 1927 in regiunea Bodensee (Constance). A facut parte dintre scriitorii celebrului „Grup 47“ si este socotit una dintre cele mai importante voci ale prozei germane contemporane. Regiunea natala, unde traieste si in prezent, este cadrul multora din cartile lui.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.