Calea Zen

Alan Watts

Calea Zen

Humanitas, Religie / Colectia: Terra lucida

Embed:

Adresata atat publicului nespecializat cat si cititorilor cu interese profesionale, cartea lui Alan Watts – deopotriva savant orientalist si initiat Zen – este considerata o lucrare de referinta in domeniu. Expunerea coerenta si sintetica a principiilor si practicii Zen e intregita cu prezentarea evolutiei lor istorice si a relatiei cu gandirea chineza si cea indiana.
Potrivit autorului, interesul neorientalilor pentru budismul Zen se datoreaza mutatiilor survenite la inceputul acestui secol in gandirea occidentala. Universul nostru mental de altadata, populat cu principii si concepte absolute, s-a dizolvat intr-un ocean de relativitate semanand tot mai mult cu „Marele Vid“ budist. Nemaigasind sprijin in doctrinele religioase, filozofice sau stiintifice ale Occidentului, ne indreptam sperantele catre un mod de viata care, de peste cincisprezece veacuri, nu numai ca a cultivat Vidul, dar si-a gasit in el delectarea suprema.

Info
Alan Watts
Detalii produs
Alan Watts
Alan Watts

ALAN WATTS (1915–1973), orientalist, filozof, eseist, s-a născut în Marea Britanie, dar a trăit mai ales în Statele Unite ale Americii.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.