Calendarul imbecililor

Ermanno Cavazzoni

Calendarul imbecililor

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Prostanaci, obsedati, natarai, idioti, maniaci de tot hazul si de tot soiul, anxiosi, nebuni de-a dreptul, lombrozieni, piromani - acestia sunt „sfintii“ ale caror vieti le povesteste Ermano Cavazzoni. Calendarul lui, inspirat din istoria imbecilitatii umane, si parca mai potrivit, in vremurile noastre, decat cel cu sfinti, are un avantaj: te face sa razi. Si un dezavantaj: e convingator. Asadar sa nu arunce piatra decat cel care n-a avut in viata lui o idee fixa, o mica manie sau un obicei pe care cei din jur l-au considerat bizar.
O carte plina de spirit, care umple vechea conventie literara a biografiei cu tot absurdul existentei.
Sfatul criticului: Calendarul are 31 de vieti, asa ca le puteti citi, cate una pe zi, in fiecare dintre lunile zise „impare“. Veti deveni astfel mai impacati cu lumea in care traiti si in care nu trece o zi fara sa dai peste unul dintre ei.

Info
Ermanno Cavazzoni
Detalii produs
Ermanno Cavazzoni
Ermanno Cavazzoni Se spune ca exista doua categorii de scriitori: cei care scriu in tinuta de gala, ca un omagiu adus cartii, si cei care scriu in papuci si in halat de casa. Metafora a fost intrebuintata si de scriitorul italian Ermanno Cavazzoni (n. 1947) care, daca e sa-l credem, nu se asaza la masa de scris decat imbracat cu mare grija, ba si-ar pune si fracul, daca ar avea unul.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.