Cartea infinitului

John D. Barrow

Cartea infinitului

Scurta introducere in nemarginit, etern si nesfirsit

Humanitas, ştiinţă / Colectia: Ştiinţă

Embed:

Infinitul e fara indoiala cea mai stranie idee pe care au avut-o vreodata oamenii. De unde provine si ce ne spune ea despre univers? Poate infinitul exista in realitate? Poti face un numar infinit de lucruri intr-un timp finit? E oare universul infinit? Cum ar fi sa traim intr-un univers in care nimic nu e original si in care tot ce poate fi facut e intr-adevar facut si refacut la nesfarsit?
Acestea sunt cateva din intrebarile spre care ne conduce ideea de infinit. De-a lungul istoriei, infinitul a fost un concept periculos -- multi si-au pierdut viata sau libertatea pentru ca au vorbit despre el. Cartea infinita ne introduce in lumea raspunsurilor stranii date de fizicieni, matematicieni, filozofi si teologi in incercarea de a "domestici" o notiune ce ameninta judecata noastra sanatoasa.

Info
John D. Barrow
Detalii produs
John D. Barrow
John D. Barrow

John D. Barrow (n. 1952) a absolvit matematica la Durham University (1974) si are un doctorat in astrofizica la Oxford (1977). Din 1981 pana in 1999 a fost profesor de astronomie si director al Centrului Astronomic la Universitatea Sussex. In prezent este profesor de stiinte matematice la Cambridge.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.