Casa spiritelor

Isabel Allende

Casa spiritelor

Humanitas, Literatură / Colectia: Raftul întâi

Embed:

„Pe 8 ianuarie 1981, pe cand eram in Venezuela, am primit un telefon care ma anunta ca bunicul meu iubit era pe moarte. Am inceput sa-i scriu o scrisoare, iar acea scrisoare a devenit primul meu roman, Casa spiritelor“ avea sa spuna Isabel Allende doua decenii mai tarziu. Succesul romanului (aparut in 1985) e imens. Urmeaza un film celebru (cu Jeremy Irons, Meryl Streep si Glenn Close) turnat dupa roman, iar Casa spiritelor devine una dintre cele mai citite carti din literatura actuala.

Clara e o fetita sensibila cu insusiri paranormale: poate prevedea viitorul, comunica telepatic, deplasa obiecte. Moartea misterioasa a surorii ei o face sa ramana muta timp de noua ani, iar cand rupe tacerea o face pentru a anunta ca urmeaza sa se marite in curand. Cel care-i va fi sot e Esteban Trueba, un caracter puternic si o fire singuratica. Aici incepe saga familiei Trueba, o poveste in care se intalnesc mistica, politica si pasiunile omenesti.

Info
Isabel Allende
Detalii produs
Isabel Allende
Isabel Allende

ISABEL ALLENDE, nepoata fostului președinte chilian Salvador Allende, s-a născut pe 2 august 1942 la Lima, în Peru. Își petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de 15 ani și lucrează ca ziaristă.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.