Catalogul miscarilor mele zilnice

Radu Petrescu

Catalogul miscarilor mele zilnice

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:

Jurnalul l-a insotit pe Radu Petrescu din adolescenta pana spre sfarsitul vietii. Trei fragmente din acest jurnal au fost deja publicate sub titlurile: Ocheanul intors, Parul Berenicei si A treia dimensiune (postum).


Volumul de fata cuprinde integral insemnarile de jurnal din anii 1946–1956 ramase inedite si, ca atare, neatinse de cenzura sau auto–cenzura. Aceste pagini, purtand pecetea unui stil literar inconfundabil, contin atat laboratorul de creatie al scriitorului, cat si marturia evenimentelor care l-au marcat de-a lungul unei sumbre perioade a Romaniei postbelice.


Jurnalul lui Radu Petrescu va continua cu inca doua volume, cuprinzand insemnarile inedite din anii 1957–1970 si 1970–1982.

Info
Radu Petrescu
Detalii produs
Radu Petrescu
Radu Petrescu S-a nascut la Bucuresti in 1927. Urmeaza liceul „Ienachita Vacarescu“ din Tirgoviste pe care il absolva in 1946. Debuteaza in 1945, cu proza, in Universul literar. In 1951 obtine licenta in filologie la Universitatea din Bucuresti, dupa care, pina in 1954, este profesor la scolile din Peris si Prundu, judetul Bistrita Nasaud.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.