Ce este autoritatea?

J.-M. Bochenski

Ce este autoritatea?

Humanitas / Colectia: Phi

Embed:

Traim, se pare, intr-o epoca a autoritatii. Dar ce este autoritatea? Unii se pretind anti-autoritaristi, dar tocmai atunci cand isi sustin punctul de vedere se supun unei autoritati. Oare trebuie respinsa orice forma de autoritate?
Ce stim si ce se poate spune despre libertate, toleranta, anarhism?
Raspunsul prompt si bine argumentat poate fi gasit in aceasta carte de prim rang a filzofiei analitice. De prim rang intrucat Bochenski este un deschizator de drumuri intr-un domeniu care ramasese pana la el aproape neatins.
Conceputa ca o analiza logica a contextelor pe cat posibil paradigmatice in care apare termenul autoritate, cartea nu constituie insa o teorie axiomatica finita, ci o introducere in logica autoritatii. Ea nu i se adreseaza numai specialistului in analiza logica a limbajului, ci si diletantului. Cititorul neavizat nu se vede abandonat in fata noului domeniu care i se dezvaluie, caci instrumentarul logic folosit este intotdeauna explicat, iar exemplificarile completeaza, bine dozat, explicatiile.

Traducere din germana de Thomas Kleininger

Info
J.-M. Bochenski
Detalii produs
J.-M. Bochenski
J.-M. Bochenski J.M. BOCHENSKI s-a nascut la 30 august 1902 la Czuszow (Polonia). Profesor la Universitatea din Freiburg (Elvetia), a publicat lucrari de logica si metodologia stiintei, analize ale filozofiei sovietice.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.