Ce i-a spus Einstein bucătarului său

Robert L. Wolke

Ce i-a spus Einstein bucătarului său

Ştiinţa gastronomiei explicată. Cu reţete de Marlene Parrish

Humanitas, Carte Practică, ştiinţă

Embed:
Pret: 33.72

De ce mâncarea rumenită devine aurie? Ce ne-a lăsat moştenire soacra lui Cristofor Columb? De unde provine sarea de mare? Ce trebuie să punem în apa în care fierbem pastele? De ce untul european e mai gustos decât cel american? Ce înseamnă saturat sau nesaturat? Care e deosebirea dintre grăsime şi acizii graşi? Ce este MSG-ul? Cum ne dăm seama care scoici sunt bune? Cât alcool mai rămâne de fapt în mâncarea gătită cu vin? Care e cea mai rapidă metodă de a dezgheţa alimentele congelate? Apa caldă chiar îngheaţă mai repede decât apa rece? Cum acţionează cofeina? Consumul de băuturi carbogazoase contribuie la creşterea efectului de seră? Cum sunt făcute tigăile antiaderente? Se poate găti doar cu unde magnetice şi lumină?

În bucătăria profesorului Robert L. Wolke, doctor în chimie, ingredientele şi ustensilele sunt de fapt aparatură de laborator. Omul de ştiinţă pasionat, desigur, de principiile chimice care stau la baza gătitului – dar şi de preparatele rezultate – le explică într-un limbaj accesibil, condimentat cu glume, având grijă să dezoseze sfaturile sau metodele băbeşti şi să înlăture glazura de mister de pe etichetele şi instrucţiunile de folosire cu care ne confruntăm zilnic.

  Citeşte câteva pagini

Info
Robert L. Wolke
Recenzii
Detalii produs
Robert L. Wolke
Robert L. Wolke

ROBERT L. WOLKE este profesor de chimie la Universitatea din Pittsburgh şi a semnat, mai bine de un deceniu, până în 2007, rubrica „Food 101" din cotidianul The Washington Post. Este unul dintre cei mai iubiţi autori de cărţi de popularizare a ştiinţei, distins cu Premiul Societăţii Americane de Chimie în 2005 şi Premiul James T. Grady – James H.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.