Ce-i cu inima mea, doctore?

Mircea Cinteza

Ce-i cu inima mea, doctore?

Humanitas, Carte Practică, Medicină / Colectia: Humanitas practic

Embed:

Ce-i cu inima mea, doctore? Cel care da raspunsuri, cel care explica pe intelesul oricui cum stau lucrurile in acest domeniu delicat este profesorul Mircea Cinteza, unul dintre cei mai mari specialisti in boli cardiovasculare pe care-i avem astazi, devenit in 2004 ministrul sanatatii.


Cartea se adreseaza celor care nu stiu – sau stiu, dar au uitat. Celor bolnavi, in primul rand. Sau celor cu o mama ori un tata bolnavi. Sau celor sanatosi care stiu ca vor imbatrani si ca batranetea nu vine de obicei singura. Ea vine incet, cu blandete, insa insotitoarea ei, boala, vine abrupt, ca furtuna. E bine sa recunosti semnele furtunii. E bine ca furtuna sa te prinda la adapost. Cartea profesorului Mircea Cinteza arata cum se naste furtuna. si de ce se naste ea. Cartea explica, asadar, cum bate inima cand e tanara. Cand n-are dusmani si tresalta alaturi de Cupidon. Problema este ca lui Cupidon i se alatura cu timpul altii si altii – prieteni, si mai ales neprieteni. Hipertensiunea. Colesterolul. Fumatul. Diabetul. Bolile supapelor inimii. Bolile arterelor inimii. Bolile muschiului cardiac.


S-ar putea ca cititorii acestei carti sa gaseasca o cale care sa ocoleasca furtuna. Sau un adapost impotriva ei. Sau chiar modalitati de a o infrunta si invinge. Pentru ca, spun cercetatorii, organismul uman este in mod natural programat sa traiasca 100 de ani sau mai mult. Ce se intampla dincolo de aceasta programare naturala depinde in mare masura de noi.

Info
Mircea Cinteza
Detalii produs
Mircea Cinteza
Mircea Cinteza Dr Mircea Cinteza (n. 1950, Bucuresti) ingrijeste de 30 de ani bolnavi cardiaci si lucreaza de 25 de ani in reanimarea cardiaca a Spitalului Universitar de Urgenta din Bucuresti. Este seful Clinicii Medicale III si al unitatii de terapie intensiva din acelasi spital, profesor universitar, membru al unor prestigioase societati stiintifice internationale.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.