Ceausescu si Securitatea

Dennis Deletant

Ceausescu si Securitatea

Humanitas, Istorie, Politologie / Colectia: Procesul comunismului

Embed:

Cartea lui Dennis Deletant, aparuta in 1995 la Londra, este primul studiu amplu si sistematic asupra Securitatii si are toate sansele sa ramana lucrarea de referinta privind acest subiect.


Autorul nu si-a propus atat sa reconstituie istoria sinistrei institutii, cat sa descifreze mecanismul prin care Ceausescu s-a mentinut la putere; pe de-o parte sugrumand orice forma de opozitie ori disidenta, pe de alta atragandu-si sprijinul tacit al populatiei datorita discursului nationalist si politicii externe semi-independente. Deletant a folosit ca surse documentare arhivele Securitatii, amintirile supravietuitorilor terorii comuniste din anii '50, convorbirile purtate de el insusi cu disidenti ai regimului Ceausescu.
traducere de Georgeta Ciocaltea

Info
Dennis Deletant
Detalii produs
Dennis Deletant
Dennis Deletant S-a nascut la Norfolk (Anglia) in 1946 si este profesor de studii romanesti la School of Slavonic and East European Studies, University of London. Primul contact cu Romania l-a avut in 1965, cand a urmat cursurile scolii de vara de la Sinaia organizate de Universitatea Bucuresti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.