CEKA

George Leggett

CEKA

Humanitas, Istorie, Politologie / Colectia: Procesul comunismului

Embed:

CEKA: Comisia Extraordinara Panrusa pentru Combaterea Contrarevolutiei si a Sabotajului.

Pana nu demult, aceasta organizatie nu facuse obiectul vreunui studiu substantial. Propunandu-si o analiza de adancime, George Legget se opreste asupra genezei politiei politice sovietice, a radacinilor ei leniniste si a rolului pe care l-au avut in recenta ei istorie revolutionarii socialisti de stanga.

In editia romana autorul revine, analizand retrospectiv efectele prabusirii blocului sovietic asupra sistemului de securitate si actualizind modul in care comunismul si-a jucat ultima carte in aceasta parte a Europei. Publicata intr-o perioada in care Uniunea Sovietica inca nu isi recunostea crimele propriului regim, hranit cu mitul revolutiei lui Lenin si cu mistica unui partid infailibil, lucrarea lui Legget este o marturie vie a neimpacarii cu trecutul si a instinctului vinovat din care istoria isi ascunde uneori greselile.
traducere de Felicia Ienculescu Popovici

Info
George Leggett
Detalii produs
George Leggett
George Leggett A absolvit Universitatea din Cambridge si Scoala de Stiinte Economice si Politice din Londra. Este profesor asociat la Colegiul St. Antony, Oxford. Pasiunile sale sunt calatoriile, studiul limbilor straine si al literaturii si cercetarea istorica.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.