Cele opt pacate capitale ale omenirii civilizate

Konrad Lorenz

Cele opt pacate capitale ale omenirii civilizate

Humanitas, Psihologie & Antropologie / Colectia: Top H

Embed:

Fondator al etologiei (stiinta comportamentului animal) si laureat al Premiului Nobel pentru medicina si fiziologie in 1973, Konrad Lorenz a devenit cunoscut dincolo de granitele comunitatii stiintifice prin studiile sale asupra agresivitatii, in care extindea principiile etologice asupra comportamentului uman.

Cele opt pacate capitale duce mai departe aceasta incursiune, atat de captivanta, in etologia umana. Sunt analizate aici procesele de dezumanizare care ameninta sa distruga nu numai cultura si civilizatia contemporana, ci insasi omenirea ca intreg: suprapopularea, pustiirea spatiului natural de viata, intrecerea omului cu sine, moartea termica a simturilor, degradarea genetica, ruptura cu traditia, receptivitatea crescanda la indoctrinare si, in sfarsit, cursa inarmarii nucleare.
traducere de Vasile V. Poenaru

Info
Konrad Lorenz
Detalii produs
Konrad Lorenz
Konrad Lorenz

Fondator al etologiei moderne, KONRAD LORENZ (1903–1989) este unul dintre cei mai reputati oameni de stiinta din a doua jumatate a secolului XX. S-a nascut la Viena si tot aici a facut studii de medicina (continuate la Columbia University), apoi de zoologie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.