Cercul mincinoşilor

Jean-Claude Carrière

Cercul mincinoşilor

Humanitas, Filozofie, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Primii mincinoşi ai lumii sunt povestitorii. Dar cele aproape patru sute de istorioare adunate în acest volum de Jean-Claude Carrière nu sunt nici mituri, nici parabole religioase şi cu atât mai puţin epopei. Vii, alerte, uneori deconcertante sau fals naive, ele recompun spiritul umanităţii în cele mai diverse ipostaze ale lui, provenind fie din spaţiul budist sau islamic, fie din cel chinez, african, evreiesc, indian sau amerindian. Dincolo de diferenţele care ţin de tradiţie, regăseşti pretutindeni problema dreptăţii şi a morţii, dificultatea traiului în comun şi tema raportului maestru-discipol.

Jean-Claude Carrière este unul dintre cei mai cunoscuţi scenarişti din cinematografia contemporană. A colaborat, între alţii, cu Luis Buñuel, Milos Forman şi Jean-Luc Godard. Ca om de teatru, a lucrat în special cu Jean-Louis Barrault şi Peter Brook.

Info
Jean-Claude Carrière
Detalii produs
Jean-Claude Carrière
Jean-Claude Carrière

JEAN-CLAUDE CARRIÈRE s-a născut in 1931 in Franţa. Deşi a studiat istoria, a renunţat curând la această vocaţie, consacrându-se desenului şi scrisului. Debutului literar (cu romanul Lézard, 1957) i-a urmat la scurtă vreme cel cinematografic, cu scenarii pentru Pierre Etaix şi Jacques Tati.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.