Cine mi-a ucis fiul?

Empty input file /var/www/vhosts/humanitas.ro/httpdocs/files/tome/cover/cache/978-973-50-5015-3.promo.jpg @ error/jpeg.c/JPEGErrorHandler/297

Ștefan Frumușanu

Cine mi-a ucis fiul? Dosarul Frumușanu-Crăiniceanu se redeschide

Volum îngrijit de Tatiana Niculescu Bran

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:
Pret: 35.64

Cine mi-a ucis fiul? este jurnalul unui tată a cărui viață se schimbă pentru totdeauna odată cu uciderea fiului său la mineriada din 25 septembrie 1991. De atunci și până în zilele noastre, anii familiei Frumușanu s-au scurs între drumul la cimitir și o cărare sinuoasă, amețitoare, chinuitoare, prin labirintul tribunalelor. Dar această carte este deopotrivă un manual de istorie recentă și un dosar politic. Mesajul ei? Orice om are dreptul la povestea lui, dar, mai cu seamă, la dreptate și la adevăr, oricât de încâlcite s-ar dovedi ițele deciziilor politice. Este cartea unui om curajos și a unui tată care încă mai are încredere în justiție.“ (Tatiana NICULESCU BRAN)

La început, gândul de a scrie această carte m-a entuziasmat. Mi-am spus că amintirile frumoase, triste sau crâncene despre cum a trăit şi a murit unicul nostru fiu, Andrei Frumuşanu, trebuie să fie dedicate şi transmise minunaţilor tineri din această ţară şi opiniei publice care trebuie să afle cum a fost ucis nevinovat şi prin ce greutăţi şi traume morale am trecut noi, părinţii lui, timp de peste 20 de ani... Am constatat, pe parcurs, că acest gând nu era ușor de realizat și că atunci când copiii mor înaintea părinţilor, sensul vieții lor se pierde.

  Citește câteva pagini

  Interviu cu Ștefan Frumușanu și Tatiana Niculescu Bran (Contributors.ro, septembrie 2015)

Info
Ștefan Frumușanu
Detalii produs
Ștefan Frumușanu
Ștefan Frumușanu

ȘTEFAN FRUMUȘANU s-a născut la 28 mai 1944, la Constanţa. Este, în prezent, pensionar. În 1962 a absolvit Liceul „I.L. Caragiale“ din Bucureşti. Între 13 şi 24 de ani, a făcut sport de performanţă (înot, caiac şi handbal). În 1964 a absolvit Şcoala Tehnică de Comerţ, „Nicolae N. Kretzulescu“, Secţia merceologie. Timp de 11 ani a fost tehnician merceolog.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.