Clara Noaptea

Catherine Locandro

Clara Noaptea

Humanitas / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Are un chip de noapte si unul de zi. Ziua o cheama Claire, o persoana retrasa, care-si cumpara carti si socoteste ca cititul te scoate din barbarie. Noaptea o cheama Clara, pentru ca „barbatilor le plac la nebunie prenumele in a“, are „clienti“, iar locul ei de munca e trotuarul sau barul. Intr-o noapte, un barbat strica toata aceasta stricta impartire de roluri, pentru ca o plateste pe Clara ca sa-i citeasca o scrisoare. Din acel moment totul se precipita in cele doua vieti ale femeii.
Observatia criticului: La un moment dat Clara-Claire scoate din poseta Poemele pentru Lou. Este un volum de Apollinaire. Poate ca nu e imposibil, deoarece femeia e pentru prima data indragostita, dar nici prea verosimil nu pare.

 

Info
Catherine Locandro
Detalii produs
Catherine Locandro
Catherine Locandro

CATHERINE LOCANDRO (n. 1973) este scriitoare si scenarista. In 1997 castiga un concurs de scenarii cu Dragostea trebuie reinventata – zece povesti de amor in vremea sidei. A debutat la Gallimard, in 2001, cu romanul Clara la Nuit (Clara Noaptea), care impune in literatura franceza actuala o voce tandra, insa amatoare de subiecte crude.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.