Cleopatra

Jacques Benoist-Mechin

Cleopatra

Humanitas, Istorie, Literatură / Colectia: Roman istoric

Embed:

Cleopatra nu avea mai mult de cincisprezece ani cand moartea tatalui ei, Ptolemeu al XI-ea Auletul („cantaretul din flaut“), in anul 51 i. Cr., face din ea suverana celui mai bogat si prestigios regat mediteranean. Era inca departe de varsta de patruzeci de ani, cand, dupa batalia de la Actium, il trage dupa ea in nefiinta pe triumvirul Marc-Antoniu.


Intre aceste doua date, asistam la agonia lumii elenistice si la nasterea Imperiului Roman. O perioada cruciala a istoriei, dominata de exceptionala personalitate a tinerei regine a Egiptului, cea care i-a subjugat pe doi dintre cei mai ilustri comandanti militari ai Republicii Romane – mai intai Cezar, apoi Antoniu – si care a fost, alaturi de Hannibal, singura fiinta ce a facut, intr-adevar, sa tremure Roma.


Cartea lui Jacques Benoist-Mechin reconstituie, in toata amploarea si indrazneala lui, maretul plan politic al Cleopatrei: sa restaureze autoritatea monarhiei Lagizilor, sfasiata de anarhie si razboaie civile, sa restituie Alexandriei rolul ei de capitala a lumii antice, sa arbitreze, chiar la Roma, conflictele dintre factiuni, sa-i tina departe de Peninsula pe cei mai ambitiosi dintre pretorieni, atragandu-i de partea sa.


Sfarsitul shakespearean al amantilor de pe Nil tine de legenda. Dar realitatea istorica si adevarul politic, pe care Jacques Benoist-Mechin ne incita sa le redescoperim, nu sunt cu nimic mai putin grandioase si fascinante.
traducere de Crina Cosoveanu

Info
Jacques Benoist-Mechin
Detalii produs
Jacques Benoist-Mechin
Jacques Benoist-Mechin Scriitor prolific, ziarist si istoric, Jacques Benoist-Mechin (1901–1983), membru al Guvernului de la Vichy in timpul celui de al doilea razboi mondial, este autorul unor apreciate lucrari de istorie si mai ales de istorie militara contemporana.

Carti:
Histoire de l'Armee Allemande
Soixante jours qui ebranlerent l'Occident
La Moisson de Quarante

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.