Închide Close

Editura Humanitas

Sofia Dobra, Comunicare în limba română. Manual pentru clasa a II-a, semestrul II

Manualul de Comunicare în limba română pentru clasa a II-a, autor Sofia Dobra, a fost elaborat în conformitate cu programa analitică aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3418/19.03.2013 şi a fost declarat câştigător al licitaţiei organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale în anul 2014.

Manualul propune o metodă modernă, prin care sunt urmărite:

- trezirea plăcerii de a citi;- stârnirea interesului pentru texte literare şi nonliterare;- întărirea legăturii dintre citire şi scriere;- învăţarea prin joc şi prin cooperare;- încurajarea elevilor de a-şi folosi competenţele dobândite în situaţii din viaţa reală.

Fiecare volum are 64 de pagini şi este structurat pe câte trei unităţi de învăţare adaptate nivelului de înţelegere si nevoilor elevilor de clasa a II-a.

Cuprins:- semestrul I – Unitatea 1. Scurtă călătorie în lumea cărţii, Unitatea 2. Realitate şi imaginaţie, Unitatea 3. Fantezie în alb;- semestrul al II-lea – Unitatea 4. Cum se aşază acţiunile într-o povestire, Unitatea 5. Lumea din jur, Unitatea 6. Cine face acţiunile într-o povestire.

Toate textele sunt însoţite de ilustraţii atractive, realizate de graficieni renumiţi. De asemenea, la începutul fiecărui volum din manual este propusă o bibliografie, care serveşte la realizarea unor tematici de lecturi integrale.

Manualul prezintă şi o variantă digitală, care respectă întru totul conţinuturile ediţiei tipărite.

Ceea ce primeşte elevul în această versiune digitală nu este o simplă copie a manualului pe hârtie, ci un produs gândit de la zero pentru a fi folosit pe laptop, pe tabletă sau pe telefon.

Întregul conţinut al variantei pe hârtie se găseşte în această variantă digitală, structura celor două variante fiind de asemenea identică. Varianta digitală are în plus imagini de calitate foarte înaltă, sunete, filme, interacţiuni şi alte activităţi complexe de învăţare.

Cele două variante pot fi folosite separat sau împreună, în funcţie de preferinţe ori de disponibilitatea aparaturii în clasă. Elevii pot folosi manualul fizic, iar profesorul poate să proiecteze pe un ecran filmele din manualul digital. Sau elevii pot de asemenea să folosească un smartphone ori tabletă pentru a rezolva exerciţiile citind şi notând pe hârtie.Oricum va fi folosit, se va dovedi un produs captivant şi interactiv, care va face ca învăţarea să fie mai plăcută şi mai eficientă. Textele principale au de multe ori şi varianta audio, iar o mare parte din exerciţii sunt corectate automat.

Manualul este însoţit de un caiet al elevului, care îl completează cu exerciţii diverse şi teme pentru acasă.

Versiunea digitală a manualului

Comunicare în limba română, semestrul I

Despre Sofia Dobra

SOFIA DOBRA este directoarea adjunctă a Şcolii Nr. 131 din Bucureşti, dar de fapt este celebră în toate şcolile din România. Este doctor în filologie şi profesor metodist, mentor şi formator. Ca practician în învăţământul românesc, Sofia Dobra a participat la elaborarea programelor şcolare de limba română şi a fost implicată în proiecte educaţionale de mare amploare. Este coautorul manualelor de limba şi literatura română de la Humanitas pe care, din 1997 încoace, le cunoaşte orice cadru didactic din România. Sofia Dobra iubeşte arta şi designul de calitate, aplicat cărţilor sale şi maşinii pe care o conduce, un Renault verde-verde.

Alte Detalii
  • Categorie: carte
  • Titlu: Comunicare în limba română. Manual pentru clasa a II-a, semestrul II
  • An apariție: 2014
  • Ediție: I
  • Pagini: 64
  • Format: print şi digital
  • ISBN: 978-973-50-4637-8
  • Colecție: în afara colecţiilor
  • Domeniu: carte pentru copii & adolescenţi
  • Autor: Sofia Dobra

Noi apariții

Author spotlight

C.S. Lewis

pagina autorului

CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge.

Evenimente

Editura Humanitas pe Social Media

contact