Copiii invata ceea ce traiesc

Dorothy Law Nolte, Rachel Harris

Copiii invata ceea ce traiesc

Educatia care insufla valori

Humanitas / Colectia: Humanitas practic

Embed:

Copiii nostri invata neincetat de la noi. Invata nu din vorbele cu care incercam sa-i educam, ci din comportamentul, sentimentele, atitudinea noastra in viata de fiecare zi. Toate acestea reprezinta pentru copii un model ce le va guverna intreaga existenta viitoare.
In 1954 Dorothy Law Nolte a scris un celebru poem pedagogic intitulat Children Learn What They Live – Copiii invata ceea ce traiesc. Fiecare vers al sau enunta un adevar simplu si de bun-simt despre consecintele, benefice sau nefaste, ale modelului familial in care se formeaza copiii. Poemul a devenit cunoscut in toata America si a fost tradus in zece limbi – inclusiv in romana, o data cu publicarea acestei carti. Generatii intregi de parinti l-au folosit drept cod de comportament in viata de familie.
Dupa aproape jumatate de secol, Dorothy Law Nolte si Rachel Harris au dezvoltat intr-o carte preceptele poemului, invatandu-i pe parinti cum sa le puna in practica. Avem acum la dispozitie un adevarat manual de educatie prin calauzire a copiilor nostri. Un manual cat se poate de accesibil datorita limbajului simplu si numeroaselor istorioare ilustrative, scris cu nesfarsita iubire si intelegere pentru copii si cu nestramutata incredere in natura lor buna.

Info
Dorothy Law Nolte
Rachel Harris
Detalii produs
Dorothy Law Nolte
Dorothy Law Nolte

Dorothy Law Nolte are o indelungata cariera didactica si de conferentiar in domeniul educatiei copiilor in familie.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.