Corpuri de iluminat

Stelian Tanase

Corpuri de iluminat

Humanitas, Literatură / Colectia: Ebook

Embed:
Pret: 17.85

EBOOK – EPUB/PDF

Corpuri de iluminat este, înainte de toate, o carte bine scrisă. De altfel, autorul ştie că «scrie bine» şi încearcă toate stilurile prozei deceniului: face şi proză retro, şi literatură epistolară, sentimentală, e flaubertian, balzacian.
Stelian Tanase este, daca nu riscăm termenul, «un prozator de lux». În cărţile sale, toate au strălucire: stilul, rostirea, uneori chiar personajele – artişti de excepţie, dar şi suflete în căutarea unui liman liniştit." (Cornel UNGUREANU)

„Ceea ce interesează de la bun început în Corpuri de iluminat e combinaţia rară de forţă narativă năucitoare, capabilă să recreeze viaţa din cele mai neaşteptate detalii, de ingeniozitate tehnică şi de fineţe sufletească, în care se scaldă întregul roman. Este unul dintre cele mai frumoase şi mai complexe romane pe care le-am citit în ultimii ani..." (Florin MANOLESCU)

Info
Stelian Tanase
Detalii produs
Stelian Tanase
Stelian Tanase S-a nascut in 1952 la Bucuresti. A absolvit Facultatea de Filozofie din Bucuresti in 1977, si este doctor in sociologie politica, 1996. Preda stiinte politice la Universitatea Bucuresti. A debutat ca romancier in 1982 cu Luxul melancoliei (Cartea Romaneasca, reeditat 1993). Intre 1983 si 1989 i s-a interzis publicarea altor doua romane.


Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.