Creierul nostru muzical. Ştiinţa unei eterne obsesii

Daniel J. Levitin

Creierul nostru muzical. Ştiinţa unei eterne obsesii

Humanitas, Psihologie & Antropologie, ştiinţă / Colectia: Paşi peste graniţe

Embed:

O întâmplare pe cât de neobişnuită, pe-atât de fericită a făcut ca Daniel Levitin – muzician rock şi producător de discuri – să studieze neurologia şi să devină unul dintre specialiştii ei de frunte. Rezultatul, în plan ştiinţific, e fără precedent - investigarea proceselor care au loc în mintea noastră atunci când cântăm sau ascultăm muzică nu prin experimente aseptice de laborator, ci din perspectiva artei vii. Şi astel, Levitin ajunge să răspundă la întrebări esenţiale: Cum a apărut muzica? Ce legătură există între muzică şi limbaj? Ce se întâmplă în minţile compozitorilor? Ce este talentul muzical?
Creierul nostru muzical leagă subtilităţile imponderabile ale interpretării şi audiţiei de procesele neurologice care stau la baza lor şi explică impactul formidabil pe care eterna obsesie a muzicii îl are asupra noastră.

  Citeşte câteva pagini

Info
Daniel J. Levitin
Detalii produs
Daniel J. Levitin
Daniel J. Levitin

DANIEL J. LEVITIN s-a născut în 1957 la San Francisco. A studiat ingineria la Institutul Tehnologic din Massachusetts şi muzica la Berklee College of Music, pentru ca apoi să se dedice muzicii şi să cânte în mai multe formaţii.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.