Criza spiritului american

Allan Bloom

Criza spiritului american

Cum universitățile au trădat democrația și au sărăcit sufletele studenților

Humanitas, Eseistică / Colectia: 12 cărți despre lumea în care trăim

Embed:
Pret: 42

Traducere și note de Mona Antohi

„O splendidă și controversată critică a culturii americane, vândută în aproape un milion de exemplare. Eminent specialist în filozofie politică, Allan Bloom realizează o dare de seamă asupra Americii, având «forța și efectul unei terapii cu electroșocuri».“ (The New York Times)

„Mai mult decât orice, cartea mea trebuie să fie privită drept o relatare de pe front. Cititorul poate judeca el însuși gravitatea situației în care ne găsim. Fiecare vârstă își are problemele ei, și nu pretind că lucrurile erau minunate în trecut. Descriu situația noastră prezentă și nu intenționez să folosesc vreo comparație cu trecutul pentru a ne felicita sau blama, ci doar pentru a clarifica ce contează pentru noi și ce e special în situația noastră.“ (ALLAN BLOOM)

  Citește câteva pagini

Info
Allan Bloom
Detalii produs
Allan Bloom
Allan Bloom

Allan Bloom (14 septembrie 1930, Indianapolis - 7 octombrie 1992, Chicago) a studiat la University of Chicago, unde si-a pregatit teza de doctorat in cadrul celebrului Committee on Social Thought, sub indrumarea lui Leo Strauss. A mai studiat la Paris si Heidelberg.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.