Cum se fac filmele

Frederic Strauss, Anne Huet

Cum se fac filmele

Humanitas, Alte Domenii, Artă & Spectacol, Critică De Artă / Colectia: Biblioteca de film

Embed:

Lucrarea de faţă descrie într-o manieră cât se poate de obiectivă diferitele etape din realizarea unui film -- de pe hârtie pe ecran --, nepierzându-se nici o clipă din vedere rolul regizorului de-a lungul acestui proces, întrucât modul de a aborda fiecare moment care încadrează -- înainte şi după -- filmarea propriu zisă reprezintă tot o formă de regie, o intervenţie directă asupra filmului. Textul este îmbogăţit cu declaraţiile unor cineaşti celebri -- precum Federico Fellini, David Lynch, Pedro Almodóvar şi François Truffaut -- ,ilustrat de fotografii din pelicule care au ca subiect chiar realizarea unui film şi completat de o filmografie reprezentativă pentru acest gen cinematografic de sine stătător: filmul în film.
Autorii acestei lucrări, Frédéric Strauss şi Anne Huet, au realizat fiecare câte un scurtmetraj, ceea ce conferă textului o dimensiune concretă şi îi încurajează pe tinerii regizori care ar dori să treacă la acţiune, împărtăşindu le din propria experienţă.

In aceeaşi colecţie au mai apărut:
Federico Fellini, Giovani Grazzini, Fellini despre Fellini: convorbiri despre cinema cu Giovanni Grazzini.
David Lynch, Cum să prinzi peştele cel mare: meditaţie, conştientizare şi creativitate.

Info
Frederic Strauss
Anne Huet
Detalii produs
Frederic Strauss
Frederic Strauss

FRÉDÉRIC STRAUSS este in prezent critic de film la Télérama, dupa ce in anii '90 a fost redactor-sef adjunct la Cahiers du cinéma. De asemenea a regizat si scurtmetrajul Rouge maman (2003).

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.