Cunoasterea inutila

Cunoasterea inutila

Jean-François Revel

Cunoasterea inutila

Humanitas, Știinţe Sociale & Politică / Colectia: Societatea civilă

Embed:

Terorismul informational de stinga in lumea occidentala a secolului al XX–lea: marile tabuuri, marile minciuni planetar mediatizate, falsificarea invatamantului, a istoriei, chiar si a stiintelor exacte. Deturnarea adevarului, trunchierea si manipularea informatiilor in ziaristica si la televiziune, in religie, in sfera universitara a cercetarii stiintifice s.a.m.d.


De ce „cunoasterea inutila“? Pentru ca, din cat au fost (si sunt) mai multe, mai variate si mai elocvente adevarurile, marturiile, dovezile privind atrocitatile comunismului, din cat sunt mai mari si mai sigure posibilitatile de cunoastere, analizare si difuzare democratica a informatiei, dintr-arata ele au devenit tabuuri in mass media Occidentului, intru apararea falimentului ideologic si politic al marii utopii instaurate in 1917.


Zeci si zeci de exemple de mascare a adevarului, de la ocultarea terorii Revolutiei franceze pana la campaniile americane anti–Bush, de la cotidianul L'Humanite din perioada stalinista pana la „cazul Heidegger“ ori justificarea sangerosului comunism tribal din tarile Africii. De la optiunile politice profund gresite ale unor laureati Nobel pentru stiinta pana la marile scandaluri de presa din Franta, Anglia, Germania, Italia anilor '60 –'80.

traducere de Dan C. Mihailescu

Info
Jean-François Revel
Detalii produs
Jean-François Revel
Jean-François Revel

JEAN-FRANÇOIS REVEL (1924-2006) a fost unul dintre cei mai marcanţi intelectuali ai epocii noastre, filozof, politolog, profesor universitar şi membru al Academiei Franceze. Din 1963 a renunţat la cariera universitară, consacrându-se jurnalismului şi scrisului.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.