De ce el? De ce ea?

Helen Fisher

De ce el? De ce ea?

Cum să găseşti dragostea adevărată înţelegându-ţi tipul de personalitate

Humanitas, Carte Practică / Colectia: Humanitas practic

Embed:
Pret: 37

Traducere de Alina-Nicoleta Ioan

„O carte fascinantă... Poate că v-ați găsit deja partenerul de viață ideal, dar chiar și așa aceste pagini vă vor provoca numeroase revelații cu privire la știința dragostei.“ – The Boston Globe

Suntem un cocktail de hormoni. Peste acesta se depun achizițiile datorate educației și culturii în care creștem, experiențele de viață, căutările personale, setul de valori adoptate, atâtea și atâtea variabile care compun universul unic al fiecărui individ. Rămâne însă definitorie pentru personalitatea unui om acea „compoziție chimică“ înnăscută, proprie fiecăruia în parte și bazată pe un număr de patru sisteme: dopamina, testosteronul, serotonina și estrogenul. În funcție de acești hormoni se diferențiază patru mari tipuri de personalitate, Exploratorul, Conducătorul, Constructorul și Negociatorul, ușor de identificat în urma completării chestionarului propus de Helen Fisher în cartea de față.
Ce anume influențează alegerea unui anumit partener de viață și de ce unele relații pur și simplu nu funcționează? Răspunsurile aflate în urma studiului realizat de autoare și-au găsit confirmarea în cei peste opt milioane de oameni din cele patruzeci de țări unde a fost pus în aplicare, prin intermediul unor site-uri de servicii matrimoniale. Concluzia: ca să-ți găsești dragostea adevărată, este esențial să te cunoști pe tine însuți și să trăiești în acord cu propria-ți identitate.

  Citește câteva pagini

Info
Helen Fisher
Detalii produs
Helen Fisher
Helen Fisher

Dr. HELEN FISHER, expert în studiul naturii iubirii şi a atracţiei, este şeful consilierilor ştiinţifici ai site-ului Chemistry.com, una dintre diviziunile Match.com. Două dintre cărţile sale, The First Sex (Prima dată) şi The Anatomy of Love (Anatomia iubirii), au fost incluse pe lista cărţilor remarcabile de către New York Times.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.