De la Nae Ionescu la „Criterion“

Mircea Vulcănescu

De la Nae Ionescu la „Criterion“

Humanitas, Istorie, Mari Autori Români Interbelici / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Incepand cu textul de debut din 1923, Cuvinte pentru drum, si ajungand pana la insemnarile zilnice din perioada detentiei la Arsenal, in 1946, acest volum de publicistica surprinde retrospectiv umbra a doua decenii de preocupari culturale dintre cele mai diverse. Interesat de tot si de toate, Mircea Vulcanescu scrie despre temele predilecte ale Tinerei generatii interbelice, dar si despre obsesiile personale: bolsevismul, mitul creat din nimic al lui Lenin, filozofia lui Nae Ionescu, cauzele ascensiunii miscarii legionare, mistica ortodoxa etc.

Editorul a conceput culegerea in unitate cu cele trei volume Vulcanescu aparute la Editura Eminescu sub titlul Dimensiunea romaneasca a existentei. Textele eseistului sunt insotite de note, comentarii si un indice de nume.

Info
Mircea Vulcănescu
Detalii produs
Mircea Vulcănescu
Mircea Vulcănescu

S-a nascut in 1904 la Bucuresti. Studii universitare de filozofie si de drept la Bucuresti (licente in 1925), continuate printr-o specializare la Paris. Asistent de sociologie si de etica la catedra profesorului Dimitrie Gusti, a participat la campaniile monografice, impunandu-se ca „filozoful“ Scolii de sociologie de la Bucuresti.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.