Despartirea de Goethe

Constantin Noica

Despartirea de Goethe

Humanitas, Filozofie, Mari Autori Români Interbelici / Colectia: Seria Noica

Embed:

Elaborat in anii '50, in perioada domiciliului fortat de la Campulung–Muscel, manuscrisul Anti–Goethe a fost confiscat de Securitate in 1958, o data cu arestarea lui Noica. La cativa ani dupa ce a iesit din inchisoare (1964), autorului i se restituie partial manuscrisul, care va fi tiparit in 1976, sub titlul Despartirea de Goethe, la Editura Univers.


In 1994, sotiei lui Noica i-a fost inapoiata varianta initiala a volumului Anti–Goethe, cuprinzand doua capitole inedite. Actuala editie reproduce textul aparut in 1976, caruia i s-au integrat aceste capitole. Opera lui Goethe, omul Goethe si universalitatea spiritului sau ii servesc lui Noica drept pretext si context spre a-si infatisa pentru prima data in chip sistematic arhitectonica conceptuala a devenirii intru fiinta.

Info
Constantin Noica
Detalii produs
Constantin Noica
Constantin Noica

CONSTANTIN NOICA (Vităneşti-Teleorman, 12/25 iulie 1909 – Sibiu, 4 decembrie 1987). A debutat în revista Vlăstarul, în 1927, ca elev al liceului bucureştean „Spiru Haret“. A urmat Facultatea de Litere şi Filozofie din Bucureşti (1928-1931), absolvită cu teza de licenţă Problema lucrului în sine la Kant.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.