Despre farmecul lucrurilor plictisitoare

Alain de Botton

Despre farmecul lucrurilor plictisitoare

Humanitas, Eseistică / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

De data aceasta va propunem o scurta iesire din fictiune si un plonjon in cotidian. Aveti in mana cateva foarte frumoase eseuri. Dar, asezate ca o plasa cu ochiuri dese peste lucrurile din lumea de azi, ele formeaza un fel de roman al prezentului. Ce se petrece in sufletul unui barbat necasatorit la o calatorie cu trenul, locurile incarcate de tristete de pe sosele sau din orase, apoi aeroportul, gradina zoologică, farmecul ascuns al Zürichului sunt cateva pretexte pentru o privire blanda si consolatoare catre lumea obisnuita in care traim. Daca v-ati saturat de aventurile lui Superman, daca sunteti melancolici, va puteti odihni in aceste pagini: „Probabil, cartile triste ne consoleaza cel mai bine cand suntem tristi".
Observatia criticului: Capitolul Despre autenticitate se refera la dragoste, la stangaciile ei de început, si ii va bucura, cu siguranta, pe cititorii Eseurilor de indragostit ale aceluiasi autor.

Info
Alain de Botton
Detalii produs
Alain de Botton
Alain de Botton

ALAIN DE BOTTON s-a născut în anul 1969, la Zürich. În 1977, familia lui se stabileşte în Marea Britanie, unde scriitorul şi-a făcut studiile şi trăieşte în prezent. A urmat cursuri de istorie la Cambridge, luându-şi masteratul în 1991, după care a obţinut un masterat în filozofie la King’s College, University of London, în 1992.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.