Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene

Andrew Samuels, Bani Shorter, Fred Plaut

Dictionar critic al psihologiei analitice jungiene

Humanitas, Lucrări De Referinţă, Psihologie & Antropologie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

De la moartea lui Carl Gustav Jung, in 1961, psihologia analitica s-a dezvoltat incontinuu, acest dictionar urmarind felul in care ipotezele si teoriile sale au fost adoptate, amendate sau respinse. Fiecare disciplina isi creeaza propria ei terminologie, psihologia analitica nefacand exceptie de la aceasta regula. Scopul dictionarului este de a explica intelesurile ascunse in jargonul analizei jungiene, de a da viata unui limbaj abstract. El imbina acuratetea istorica si eruditia cu o atitudine critica emulativa.


Limbajul scrierilor lui Jung, si al psihologiei analitice in general, este uneori dificil de inteles, dictionarul fiind primul ghid in acest domeniu. Apeland la intreaga lor experienta de analisti, profesori si scriitori, autorii au cuprins in dictionar: termeni si idei create si elaborate de Jung; termeni si idei ce apartin terminologiei generale, dar care au fost utilizate de Jung cu un sens aparte; cuvinte obisnuite folosite de Jung intr-o forma neobisnuita; termeni importanti creati de alti psihologi analitici; termeni psihanalitici care au fost adaptati sau dezvoltati de catre Jung.


Dictionarul se va dovedi un instrument de neinlocuit pentru cei care se pregatesc sau practica psihologia analitica, pentru psihiatri, psihanalisti, psihoterapeuti si indrumatori sociali. El va fi de mare ajutor si pentru savanti, cercetatori si pentru toti cei care studiaza opera lui Jung.
traducere si studiu introductiv de Corin Braga

Info
Andrew Samuels
Bani Shorter
Fred Plaut
Detalii produs
Andrew Samuels
Andrew Samuels Andrew Samuels este profesor de psihologie analitica la Universitatea din Essex si profesor de psihanaliza la Universitatea din Londra. Este un analist jungian practicant in Londra.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.