Dincolo de limită

Reinhold Messner

Dincolo de limită

O autobiografie în dialog cu Thomas Hüetlin

Humanitas, Memorialistică & Diaristică / Colectia: Memorii/Jurnale

Embed:
Pret: 34

Traducere de Eugen Popa

„Lumea era doar cât valea noastră. Oamenii urcau până la păşunile alpine, să aducă fân. Mai departe de atât nu mergeau.“
Reinhold Messner a mers de la bun început mai departe decât ceilalţi. La 20 de ani se număra printre cei mai buni alpiniști din Europa. E considerat astãzi ultimul mare explorator al timpurilor noastre.
Ce anume îi dă aripi acestui om care învinge în tot ce-și propune să facă? De unde găsește mereu puterea de a se redescoperi? În această carte, Reinhold Messner vorbeşte despre ținuturile natale din Tirolul de Sud, despre familia sa, despre prietenie şi egoism, despre eşec şi despre instinctul lui de a face întotdeauna ce e corect.

Reinhold Messner este primul alpinist care a urcat pe toți cei 14 optmiari, cu echipament minimal și fără mască de oxigen.
A traversat pe jos Antarctica și Groenlanda, Tibetul și deșerturile Gobi și Taklamakan.
A atins primul vârf montan la vârsta de 5 ani.
Primul alpinist care a urcat singur pe Everest.
În prima lui expediție pe un optmiar, Nanga Parbat, și-a pierdut fratele. I-au fost amputate 6 degete de la picioare ca urmare a degerăturilor.
Este primul alpinist care a urcat cei mai înalți munți de pe toate cele 7 continente.
Apare de 9 ori în Cartea Recordurilor.

  Citește câteva pagini

Info
Reinhold Messner
Detalii produs
Reinhold Messner
Reinhold Messner

REINHOLD MESSNER, născut în 1944 în Tirolul de Sud, într-o vale aflată astăzi pe teritoriul Italiei, este considerat cel mai mare alpinist al tuturor timpurilor. A urcat toţi cei paisprezece optmiari şi a traversat pe jos Antarctica şi Groenlanda, Tibetul şi deşerturile Gobi şi Taklamakan.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.