Doctor Glas

Hjalmar Soderberg

Doctor Glas

Humanitas / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Sfarsit de secol 19, la Stockholm. Un medic primeste la cabinet o vizita mai putin obisnuita. O tanara doamna ii vorbeste, disperata, despre drepturi si datorii conjugale de nesuportat. Ei bine, a nimerit omul potrivit. Doctorul Glas face parte dintre cei care privesc viata cu dilemele ei in alt fel decat oamenii obisnuiti. Dar tocmai de aici vine grozavia. Un jurnal secret. Un Raskolnikov suedez, cu alta problema, cu alt destin. Un barbat care porneste de la ideea ca lumea nu-i blanda cu cei care iubesc si ajunge la concluzia: "Viata, nu te inteleg!"
Sfatul criticului: De meditat si la lucrurile spuse in treacat, fara legatura cu intriga, de pilda definitia jurnalistului bun: gandeste ca ganditorul si simte ca turma.

Info
Hjalmar Soderberg
Detalii produs
Hjalmar Soderberg
Hjalmar Soderberg

Nascut la 2 iulie 1869 in centrul Stockholmului, intr-o familie de mic-burghezi, Hjalmar Söderberg duce o existenta boema, cu cafenele si viata de noapte (alaturi de prietenul sau Bo Bergman). In 1895 debuteaza cu romanul Rataciri, perceput, in epoca, drept una dintre cele mai indraznete - daca nu imorale - scrieri din literatura suedeza.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.