Dormind la soare

Adolfo Bioy Casares

Dormind la soare

Humanitas, Literatură / Colectia: Cartea de pe noptieră

Embed:

Va plac fiorii, de pilda cei pe care-i simtiti la un film de Hitchcock? Atunci trebuie sa cititi neaparat acest roman scris de un maestru al suspansului sud-american. Totul e camuflat la inceput in povestea obisnuita a unei casnicii: desi o iubeste pe sotia lui, Lucho n-o intelege prea bine. Dupa o mai lunga absenta, ea se intoarce acasa profund schimbata. Se intampla insa ca o schimbare in bine sa fie resimtita foarte rau de cei din jur. Romanul este scrisoarea prin care barbatui cere ajutor. In tonul lui de o inimitabila candoare, se strecoara incetul cu incetui banuieli pe care nu e usor sa le exprimi fara sa fii considerat nebun.
Observatia criticului: Intr-o epoca de scriitori haotici, Bioy e un clasic. (A spus-o, cu dragoste, prietenul sau de-o viata, Jorge Luis Borges.)

Info
Adolfo Bioy Casares
Detalii produs
Adolfo Bioy Casares
Adolfo Bioy Casares Revelatia literaturii argentiniene e, in mare masura, legata de opera lui Adolfo Bioy Casares. Nascut la Buenos Aires in 1914, scrie prima nuvela la 11 ani, incepe sa studieze dreptul si filozofia, dar intalnirea cu Jorge Luis Borges ii schimba destinul: se dedica in intregime literaturii (cu Borges avea de altfel sa colaboreze, incepand prin a compune un...

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.