Dragostea

Mircea Cărtărescu

Dragostea

Humanitas, Poezie / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Dragostea este, intre cartile mele de versuri, aceea care parca a avut vocatia nesansei. Este ultima dintr-un fel de trilogie „optzecista“, care mai cuprinde Poeme de amor si Totul, dar optzecismul ei e putin trecut din copt, si din cauza asta cred ca exista in ea un fel de ambiguitate, pentru care am ezitat ani de zile s-o public, incredintata in 1986 unei edituri, i-am preferat in 1989 Visul si in 1990 Levantul, carti mai noi si mai ambitioase, complet iesite din atmosfera „anilor nebuni“ din deceniul noua.


Totusi, recitind-o dupa atatia ani, cred ca nu fac o greseala incredintand-o spre publicare editurii Humanitas. Este, in Dragostea, o veriga lipsa, a carei absenta ar obscuriza poate alte scrieri ale mele. Si, mai ales, Dragostea este o carte despre niste ani fericiti (prima mea experienta a unei adevarate bucurii), perioada pe care mi-o amintesc cu nostalgie.
Dedic Dragostea, cu dragoste, tuturor prietenilor mentionati in ea.

Mircea Cartarescu

Info
Mircea Cărtărescu
Detalii produs
Mircea Cărtărescu
Mircea Cărtărescu

MIRCEA CĂRTĂRESCU s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist.

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.