Dragostea, celalalt nume al crimei

Ana Argenti

Dragostea, celalalt nume al crimei

Reality novel

Humanitas, Literatură / Colectia: în afara colecţiilor

Embed:

Am cunoscut-o pe Ana Argenti intr-un spital.

Era bolnava de cancer.

In dimineata de dinaintea operatiei, a intrat in rezerva mea si, fara sa spuna nimic, mi-a intins un rucsac. Mi-a zambit stins.

Intr-un tarziu, a spus, in soapta:

-- Aladin e in curtea spitalului, Volkswagen-ul, in parcare, iar tablourile lui Vaida-Murgescu, in Gara de Nord, la bagaje.

Mi-a intors spatele si s-a indreptat spre usa. In prag, s-a oprit si, peste umar, a adaugat:

-- N-ar fi rau sa scrii niste piese de teatru dupa scrierile mele.

Si a disparut. Peste inca o zi aveam sa fac eu insumi o operatie, astfel ca am fost tintuit la pat mai bine de doua saptamani. Cand mi-am revenit, m-am interesat de Ana, dar nimeni n-a putut sa-mi dea nici cea mai vaga informatie. Nimanui nu-i era cunoscut acel nume. Nici descrierea ei n-a fost de natura sa faca pe cineva s-o recunoasca. Fusese, intr-adevar, bolnava? Pana in acest moment i-am pierdut cu desavarsire urma.

In rucsac, pe langa lucrurile lasate ei de Anton Vaida-Murgescu, se mai aflau chitanta de la gara si manuscrisele a trei carti: Dragostea, celalalt nume al crimei, Simfonia ploii si Gemenii, precum si o scrisoare in care isi exprima dorinta ca eu sa public respectivele carti. Dupa iesirea mea din spital, am recuperat tablourile, calul si masina lui Anton Vaida-Murgescu, eroul Anei Argenti, am pregatit cartile pentru tipar si, aproape impotriva vointei mele, am scris cele trei piese de teatru. (Serban Alexandru)
cartea cu lampa

Info
Ana Argenti
Detalii produs
Ana Argenti
Ana Argenti

Comentarii

Publică un comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public.